Si të bllokoni spamin në Gmail

Si të bllokoni spamin në Gmail
Publikuar ne : 08 Aug 2022

Si të bllokoni spamin në Gmail

Jeni të lodhur duke marrë mesazhe të padëshiruara në llogarinë tuaj Gmail? Mund të jetë zhgënjyese kur mesazhet e rëndësishme humbasin në një grumbull mbeturinash. Për fat të mirë, ka mënyra për të bllokuar mesazhet e padëshiruara në Gmail dhe për të mbajtur pastër kutinë tuaj hyrëse. Në këtë postim, ne do t'ju tregojmë se si të vendosni filtra për të bllokuar adresa dhe fjalë kyçe specifike të emailit, si dhe si të përdorni butonin "Raporto Spam" për të hequr mesazhet e padëshiruara nga kutia hyrëse. Le të fillojmë!

A e dini se Google ju jep mundësinë për të bllokuar emailet e padëshiruara në kutinë tuaj hyrëse? Nëse po zbuloni se shumë emaile të padëshiruara po hyjnë në kutinë tuaj hyrëse, atëherë ndiqni këto hapa të thjeshtë për t'i bllokuar ato!

Si të bllokoni adresat e postës elektronike

  1. Së pari, hyni në llogarinë tuaj Gmail dhe klikoni në ikonën e cilësimeve në këndin e sipërm djathtas të dritares.
  2. Pastaj, zgjidhni "Cilësimet" nga menyja që shfaqet.
  3. Tani, zgjidhni skedën "Filtra dhe adresa të bllokuara" nga menyja në anën e majtë të faqes.
  4. Më pas, lëvizni poshtë në seksionin "Adresat e bllokuara" dhe klikoni në lidhjen "shtoni një adresë të re emaili".
  5. Tani, shkruani adresën e emailit të dërguesit që dëshironi të bllokoni dhe klikoni në butonin blu "Shto".
  6. Kjo eshte! Ju duhet të merrni një konfirmim me email që ju bën të ditur se kjo adresë emaili është shtuar në listën tuaj të adresave të bllokuara.

 

Që tani e tutje, çdo mesazh i marrë nga ky dërgues do të shënohet automatikisht si i padëshiruar dhe do të vendoset në dosjen e postës së padëshiruar të kutisë suaj hyrëse. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të siguruar që emailet e padëshiruara të mos shfaqen më në kutinë tuaj hyrëse!

 

Si të bllokoni spam në postë

 

si të bllokoni emailet, si të bllokoni emailet në gmail, si të bllokoni emailet në gmail, si të bllokoni emailet në gmail, të bllokoni emailet në gmail, si të ndaloni emailet e padëshiruara, si të bllokoni adresën e emailit në gmail, si të ndaloni emailet e padëshiruara, si të bllokoni emailet e padëshiruara, si të hiqni qafe emailet e padëshiruara, si të ndaloni emailet e padëshiruara, të bllokoni adresën e emailit gmail

1. Shkoni te skedari Cilësimet

Fillimisht, hapni Gmail dhe klikoni ikonën "Cilësimet" në formë dhëmbësh në këndin e sipërm djathtas të kutisë suaj hyrëse. Më pas, shkoni te skedari Filtrat dhe Adresat e Bllokuara.

 

2. Blloko adresat e emailit ose domenet nga të cilat nuk dëshiron të marrësh

Për të konfiguruar një filtër për bllokimin e mesazheve hyrëse nga adresa specifike, klikoni lidhjen "Shto një filtër të ri" nën Mesazhet hyrëse. Nga këtu, mund të futni një adresë për të bllokuar ose edhe një emër domaini (p.sh., howtogeek.com). Nëse futni një adresë emaili, çdo mesazh i dërguar nga ajo adresë në llogarinë tuaj do të shënohet si postë e padëshiruar dhe do të hiqet menjëherë nga kutia juaj hyrëse. Nëse vendosni një emër domeni, të gjitha mesazhet që përputhen me atë domen do të shënohen si të padëshiruara dhe do të fshihen. Ju gjithashtu mund të zgjidhni se si t'i trajtoni mesazhet që nuk janë të filtruara: ose t'i fshini ato menjëherë ose t'i arkivoni në mënyrë që të shfaqen në kutinë tuaj hyrëse, por janë të lehta për t'u shpërfillur. Pasi të klikoni "Krijo filtër me këtë kërkim", kliko shenjën pranë filtrit të ri për ta aktivizuar atë.

 

3. Blloko disa fjalë kyçe në mesazhe

Ju gjithashtu mund të vendosni filtra për të bllokuar mesazhet që përmbajnë fjalë kyçe specifike. Për ta bërë këtë, kthehuni te skedari Filtrat dhe adresat e bllokuara dhe klikoni në lidhjen "Krijo një filtër të ri" poshtë adresave të bllokuara. Në dritaren tjetër, futni një fjalë kyçe ose frazë (p.sh. viagra) në fushën "Ka fjalë" dhe zgjidhni mënyrën e trajtimit të mesazheve të bllokuara (fshini ato, arkivoni, etj.). Kliko "Krijo filtër me këtë kërkim" dhe më pas kliko shenjën pranë filtrit të ri për ta aktivizuar.

 

4. Përdorni butonin "Raporto Spam".

Nëse merrni një mesazh të padëshiruar që nuk kapet nga një prej filtrave tuaj, mund të ndihmoni që Gmail të jetë i pastër duke klikuar butonin "Raporto postën e bezdisshme" pikërisht poshtë mesazhit. Kjo e shënon automatikisht mesazhin si të padëshiruar dhe e shton atë në listën e dërguesit tuaj të bllokuar, duke e penguar atë të arrijë në kutinë tuaj hyrëse në të ardhmen.

 

Duke ndjekur këto këshilla, ju mund ta mbani kutinë tuaj hyrëse të Gmail pa postë të padëshiruar dhe të merrni përsëri kontrollin e emailit tuaj.

 

A mund të bllokoni përgjithmonë emailet?

Shumica e ofruesve të postës elektronike do t'ju lejojnë të vendosni filtra që fshijnë ose arkivojnë automatikisht mesazhet nga dërgues të caktuar. Këto nuk janë të njëjta me bllokimin e një adrese emaili, gjë që do të parandalonte dërgimin e mesazheve të ardhshme në kutinë tuaj hyrëse. Nëse ka një dërgues specifik që ka dërguar email të padëshiruar, mund të jetë koha për të ndërmarrë veprime dhe për t'i ndaluar ata përgjithmonë!

 

Mail Temp mbroni nga emailet e padëshiruara

 

1. Pse emaili i padëshiruar është problem?

Emailet e padëshiruara nuk janë vetëm të bezdisshme, por ato gjithashtu paraqesin një kërcënim sigurie. Numri i madh i mesazheve të padëshiruara e bën shumë të lehtë për kriminelët kibernetikë që të maskojnë malware-in e tyre si email të ligjshëm. Këto kërcënime mund t'ju mashtrojnë që të klikoni lidhje ose të hapni bashkëngjitjet që lejojnë hyrjen e spamerit në kompjuterin ose rrjetin tuaj. Pasi të jenë brenda, këta kriminelë kibernetikë mund të kapin lehtësisht kredencialet tuaja të emailit dhe t'i përdorin ato për qëllimet e tyre të paligjshme.

 

2. Si funksionon posta e përkohshme?

Adresat e përkohshme të emailit ndihmojnë në mbrojtjen e adresës suaj të Gmail. Kur regjistroheni në një faqe interneti të përkohshme me email, mund t'i jepni adresën unike të emailit të krijuar rastësisht kujtdo që dëshironi. Më e mira nga të gjitha, dërguesi nuk e di se kush qëndron pas kësaj adrese nëse nuk ka qasje në fjalëkalimin tuaj. Pra, nëse një dërgues i postës elektronike e kap atë, ai nuk do të jetë në gjendje ta përdorë atë për t'ju dërguar më shumë spam.

 

3. Kush duhet të përdorë postën e përkohshme?

Adresat e përkohshme të emailit janë perfekte për këdo që dëshiron ta mbajë private adresën e vërtetë të emailit. Kjo përfshin punëkërkuesit që nuk duan që punëdhënësi i tyre aktual të shohë aplikimet e tyre për punë, njerëzit që regjistrohen për konkurse ose sondazhe në internet dhe këdo që dëshiron të shmangë marrjen e postës së padëshiruar në llogarinë e tyre kryesore Gmail.

 

4. Cilat janë përfitimet e përdorimit të postës së përkohshme?

Ka shumë përfitime nga përdorimi i adresave të përkohshme të emailit. Si fillim, është një mënyrë e shkëlqyeshme për të mbajtur adresën tuaj reale jashtë filtrave të postës së padëshiruar, pasi shumë sisteme kundër spamit raportojnë mesazhe nga dërgues të panjohur ose nga ata me adresa lehtësisht të hamendshme. Përdorimi i një shërbimi të përkohshëm emaili është gjithashtu më i sigurt se mbajtja e një adrese emaili të palistuar, sepse kriminelët kibernetikë nuk mund të marrin me mend se cila është adresa juaj e përkohshme e emailit.

 

5. Cilat janë të metat e përdorimit të postës së përkohshme?

Nuk ka shumë rreziqe që lidhen me adresat e përkohshme të emailit, por mund të jetë e mundur që një dërgues i postës elektronike të zbulojë se çfarë përfaqëson ai varg i rastësishëm shkronjash dhe numrash nëse ata kanë akses në fjalëkalimin tuaj. Nëse përdorni Gmail, mund të mbroheni duke përdorur vërtetimin me dy faktorë, i cili kërkon një formë të dytë identifikimi (zakonisht një kod që dërgohet në telefonin tuaj) për t'u identifikuar.

 

6. Si të regjistroheni për Temp Mail?

Mund të regjistroheni për një adresë të përkohshme emaili brenda pak minutash. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të zgjidhni një ofrues dhe të krijoni një llogari si do të bënit me çdo uebsajt tjetër. Shumica e shërbimeve do të kërkojnë adresën tuaj të emailit gjatë procesit të regjistrimit, por shumë prej tyre ju lejojnë të përdorni adresën tuaj ekzistuese të Gmail nëse doni t'i mbani gjërat të thjeshta.